Pääkirjoitus

1

Tervehdys,

Jälleen yksi vuosi on takana ja suuria muutoksia on jälleen tapahtunut Karatemaailmassa. Karate on mukana Tokion olympialaisissa v. 2020. Maailman karateliitto on parhaansa mukaan pyrkinyt rakentaman valintaprosessista sellaisen, jossa kaikilla kansoilla ja mailla olisi mahdollisuus päästä edustamaan omaa maatansa näihin kisoihin. Prosessi tulee kuitenkin olemaan tiukka, vertailun vuoksi, MM-kilpailuissa Linzissä oli yli 1200 kilpailijaa – Tokiossa tulee olemaan vain 80. Nykyinen WKF/EKF-kilpailujärjestelmä tulee säilymään entisellään, lisäksi tulevat myös uudet Olympiakarsintakilpailut, joista maailman karateliitto tiedottaa myöhemmin lisää. Ns. Olympia -ranking alkaa vuoden 2018 alusta ja Olympiaedustajat valitaan helmi-maaliskuussa 2020.

Puheenjohtaja, Petri Tuominen-art2Kotimaan kilpailurintamalla tulee myös muutoksia, osin Olympiasarjojen ohjaamana, osin myös sarjojen järkevöittämisenä. Painoluokkien määrän pienentämisellä saadaan yksittäisiin sarjoihin enemmän osanottajia, jolloin myös sarjavoitot ja -mitalit nousevat uuteen arvoon. Uudet sarjajaot ovat käytössä v. 2017 SM-kilpailuissa ja niitä myös suositellaan kansallisten kilpailuiden käyttöön.

Seuratuen haku vuodelle 2017 on alkanut. Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu urheilu- ja liikuntaseurojen perustoiminnan kehittämiseen. Seuratuen avulla seurat voivat kehittää lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaa ja lisätä toiminnan monipuolisuutta. Nyt jos koskaan on se hetki, kun myös niiden seurojen, jotka eivät ole aktiivisia kilpakaratessa, kannattaa aktivoitua ja yhteistyössä Suomen karateliiton kanssa hakea seuratukea omaan toimintaansa.

Yhtenäinen suomalainen karate, tarvitsee taakseen yhtenäiset suomalaiset seurat ja seuratoimijat. Kilpailun ollessa niinkin kovaa kuin se tänä päivänä on lajinäkyvyyden suhteen, yksi sääntö nouse yli muiden:

Yhdessä olemme enemmän.

Terveisin,
Petri Tuominen
Suomen Karateliitto

Jaa somessa.

1 kommentti

 1. Lasse Kalliokorpi on

  Moikka Pete & Co,
  karatelehti on ihan OK, ja tarpeellinen koska muutoinhan liitolla ei ole tiedotusta, eikä ole kunnollista ollut viimeiseen 15 vuoteen. Peräänkuulutetun lajinäkyvyyden/mediakilpailun takia olisi varmaan helpompi toimia jos tiedotuspuolella olisi selkeä plan (ja myös toteutus/toteuttajat). Myös arvokisatiedotuksen ”kaavan” voisi muuttaa; eka kierroksella vastaan tulee entinen/nykyinen maailmanmestari, joka häviää toisella kierroksella, suomalaisen ”tie nousee pystyyn” jne.jne. Kyllästyttää varmaan muitakin kuin minua?

  Kait tämä karatelehti toimitetaan sähköisenä kaikille Suomen urheilutoimittajille, kuntien ja kaupunkien ao. lautakunnille, yhteistyökumppaneille, OKM jne.? Tiedotus on jatkuva, tilanteisiin mukautuva prosessi – jolla on selkeät, mitattavat tavoitteet ja päämäärä. Jos tiedotus on vain minimikustannuksilla hoidettavaa pakkopullaa, ei parane ihmtellä jos näkyvyyttä, tai kiinnostusta lajiin ei löydy.

  YT,
  Lasse

Jätä vastaus