Karate Tokion 2020 Olympialaisiin

0

Kansainvälinen Olympiakomitea valitsi Riossa 3.8.2016 pidetyssä kokouksessaan karaten mukaan Tokion 2020 Olympialaisiin.

Tokion olympialaisissa kisataan viidessä uudessa lajissa, joissa ei kilpailla Riossa. Hyväksytyt lajit ovat karate, rullalautailu, lainelautailu ja kiipeily. Uusien lajien lisäksi olympialaisten kisaohjelmaan paluun tekevät baseball ja softball. Yhteensä Tokion vuoden 2020 olympialaisten lajikattaukseen kuuluu 33 lajia.

Karate Tokio 2020 sarjat ja karsintasysteemi

Maailmankarateliitto WKF esitteli olympiasarjat ja karsintasysteemin Linzin MM-kilpailuiden yhteydessä järjestetyssä kongressissa.

Olympiasarjat

Olympiasarjat poikkeavat WKF:n MM-kilpailuiden sarjoista. Painoluokkia on vain kolme viiden MM-painoluokan sijasta.

olympialaiset

Olympiapaikat ja karsinnat:

Olympialaisiin pääsee 10 urheilijaa per sarja yhteensä 80 urheilijaa. (40 miestä ja 40 naista) Maa voi saada vain yhden edustajan per sarja.

Karsintajärjestelmä on viisi portainen:

1. WKF rankingin perusteella myönnetään 4 paikkaa per sarja. (32 paikkaa)

2. Maailman karsintaturnaus. Jokainen maa joka ei ole vielä saanut edustajaa sarjaan portaan yksi perusteella voi asettaa karsintaan edustajansa. 3 parasta per sarja lunastaa paikan Tokioon. Kilpailussa on vain yksi kolmossija, joten turnauksessa käydään erillinen pronssiottelu. (24 paikkaa)

3. Isäntämaalla on automaattisesti paikka kaikkiin sarjoihin. Mikäli isäntämaan urheilija ei ole saavuttanut paikka portaiden 1-2 aikana, paikka myönnetään rankingissa korkeimpana olevalle isäntämaan edustajalle. (0-8 paikkaa)

4. Maanosapaikkojen varmistaminen. Valitaan 2 kilpailijaa per sarja vapaana oleville paikoille. Valinta tehdään 50:sta parhaiten rankingissa sijoittuneesta. Tässä vaiheessa valitaan yhteensä 16 urheilijaa (8 naista ja 8 miestä), paikat jaetaan maanosien parhaiten rankatuista seuraavasti:
OKF (Oceania) Max. 2 paikkaa
UFAK (Afrikka) Max. 6 paikkaa
PKF (Amerikka) Max. 4 paikkaa
AKF (Aasia) Max. 2 paikkaa
EKF (Eurooppa) Max 2 paikkaa

5. Villi kortti. Jaossa on enintään 8 villiä korttia (enintään yksi per sarja) jotka WKF jakaa, perustuen karsinnan portaiden 3 ja 4 jälkeen vapaisiin paikkoihin. Villiä korttia käytetään tasapainottamaan valintoja. (0-8 paikkaa)

Paikkojen siirtyminen tapauksissa missä urheilija on loukkaantumisen vuoksi estynyt osallistumista olympialaisiin.

Mikäli loukkaantunut urheilija valittu portaassa yksi. Paikka siirtyy seuraavaksi parhaiten rankatulle samaa maata edustavalle urheilijalle. (Mikäli kyseisen maan urheilija ei valita portaan kaksi perusteella)

Mikäli loukkaantunut urheilija on valittu portaassa kaksi, saa paikan karsinnassa neljänneksi sijoittunut. Tarvittaessa paikka siirtyy viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneelle.

Mikäli loukkaantunut urheilija on valittu portaassa kolme, saa paikan isäntämaan seuraavaksi parhaiten rankattu urheilija.

Mikäli loukkaantunut urheilija on valittu portaassa neljä, paikka myönnetään kyseisen maanosan seuraavaksi parhaiten rankatulle urheilijalle.

WKF Ranking kilpailut:

MM-kilpailut
Maanosien mestaruuskilpailut (EM ym.)
Karate1 kilpailut
Varsinaiset Tokion olympiakarsinnat alkavat 2018 ja paikat ovat selvillä alkuvuodesta 2020. WKF julkaisee tarkemman karsintasysteemin loppuvuodesta 2017.

Artikkelikuva: Pixabay

Jaa somessa.

Jätä vastaus